С два страхотни гола на Луис Суарес и други два на аржентинеца Емануел Джилиоти Национал спечели уругвайското първенство, след като победи Ливърпул с 4:1 в полуфинал, което им позволи да бъдат короновани предварително. 

Суарес се нуждаеше само от шест минути през второто полувреме, за да отбележи първия гол, след като се изплъзна на своя пазач. И въпреки че в 68-ата минута Ливърпул изравни след добре изпълнена дузпа от Тиаго Весино, надеждите на домакините се разпаднаха, когато реферът изгони централния защитник Федерико Перейра. Равенството 1-1 в 90-те минути доведе мача до продължения.

Седем минути след началото на продълженията, след страхотна игра на Диего Забала и Леандро Лосано, Суарес получи пас в наказателното поле и със силен изстрел остави без възможности съперниковия вратар.

Национал водеше с 2:1 и оттам дъждовният следобед в Монтевидео беше оцветен в червено, бяло и синьо. 50 000 фенове, които пристигнаха на стадиона, не спряха да пеят и да аплодират своя отбор, който минути по-късно спечели мача.

Джилиоти със страхотен гол в 107-та минута и още един шест минути по-късно реши сблъсъка след ново страхотно отиграване на Камило Кандидо, пише "Труд".

По този начин Трикольорите записаха категоричното 4:1 и се утвърдиха като шампион на Уругвай в сезон, който бе белязан от пристигането на Луис Суарес през юли, след впечатляващ ход, извършен от феновете.

Национал спечели междинния турнир, турнира в Клаусура и шампионата на Уругвай. Футболистите го отпразнуваха на терена на Сентенарио, където Суарес се сбогува през сълзи, празнува със семейството си и поздрави феновете. 

Снимка: БГНЕС